Geüpdatet op 29 april 2019

De tien beste tennissters aller tijden

Delen op

Wie zijn de grootste tennisspeelsters aller tijden? We zochten het voor u uit en stelden een mooi lijstje met de koninginnen van de court samen.

Billie Jean King
Deze tennisvrouw wordt beschouwd als een van de meest getalenteerde speelsters aller tijden. Billie Jean King won 129 titels, waarvan twaalf Grandslamtornooien.

Serena Williams
Tot nu toe won Serena Williams 39 Grandslamtitels, waarvan 23 in enkelspel.

Steffi Graf
Zij won zomaar even 107 titels in enkelspel, waarvan 22 Grandslamtornooien. Steffi Graf slaagde er ook in alle vier de titels in de wacht te slepen, net zoals de gouden medaille op de Olympische Zomerspelen van Seoel in 1988. Een unieke prestatie!

Martina Navratilova
Als rivale van Billie Jean King maakte ze indruk op de hele wereld: ze pakte 59 grandslamtitels in haar carrière, waarvan achttien in enkelspel.

Margaret Court
De Australische won 24 titels, enkel grandslam: dat is het hoogste aantal in de hele tennisgeschiedenis, zowel bij de mannen als bij de vrouwen.

Chris Evert
Ze is de allereerste tennisspeelster in de geschiedenis die erin slaagde 1000 wedstrijden enkelspel te winnen tijdens haar carrière: het leverde haar achttien grandslamtitels enkelspel op.

Suzanne Lenglen
Haar bijnaam was ‘de goddelijke’ en ze was de eerste internationale tennisster. Het tweede hoofdterrein van Roland-Garros is naar haar vernoemd.

Maureen Connolly
Dit jonge tenniswonder veroverde twaalf grandslamtitels, waarvan negen in enkelspel. In 1953 werd Maureen Connolly die toen amper achttien was, de eerste speelsters die de vier grote titels binnen hetzelfde jaar wist te veroveren.

Martina Hingis
Op haar vijftiende was Martina Hingis de jongste winnares van een grandslamtitel ooit. Daarna won ze nog voor haar negentiende alle vijf grandslamtitels enkelspel.

Justine Henin
Onze eigen Justine Henin won zeven grandslamtitels tijdens een periode van vijf jaar, tussen 2003 en 2007 om precies te zijn.

Deze straffe kampioenes sloegen ons meermaals met verstomming op de courts en sommigen doen dat vandaag nog steeds.

 

Door Clémence Godfroid