Geüpdatet op 29 april 2019

Citytrippen in mei doe je hier

Delen op

Mei is de ideale maand om er even tussenuit te knijpen naar het buitenland. Het hoogseizoen is nog niet begonnen, dus u vermijdt de hordes toeristen, dure vliegtickets en de grootste hitte. We selecteerden vijf bestemmingen die perfect geschikt zijn voor deze periode.

Israël
In mei is het weer er ronduit heerlijk en kunt u in Israël van de zon genieten zonder te sterven van de hitte. Door de trekpleisters te bezoeken buiten het seizoen, ontsnapt u bovendien aan de grote drukte.

Japan
De meimaand staat in Japan synoniem voor zachte temperaturen en aangenaam weer. Tijdens deze periode geniet u met een beetje geluk van de bloeiende kersenbloesems die het landschap prachtig roze kleuren. Een must.

Kreta
In Kreta staat de wieg van de westerse beschaving. Dit mooie, authentieke eiland met zijn unieke licht is de perfecte bestemming voor een meireis: het is er dan fijn weer, wat uw bezoek extra aangenaam maakt.

Marokko
Het land van duizend-en-een wonderen. Proef van de Oriënt dankzij deze bestemming waar het heerlijk toeven is in mei. Als u tijdens deze periode het binnenland intrekt, vermijdt u de verstikkende hitte van de zomer.

Andaloesië
Prachtig is dit stukje Spanje, een uitgelezen keuze in mei. De temperaturen lopen al op, maar zijn nog draaglijk. De grote zomerdrukte is nog geen feit, zodat u volop kunt genieten van de schoonheid die deze regio te bieden heeft.

Wacht dus niet langer, maak uw keuze en begin uw koffer al maar te pakken.

 

Door Clémence Godfroid