Geüpdatet op 25 april 2019

Getest en bewezen: katten ontwikkelen dezelfde persoonlijkheid als hun baasjes

Delen op

Al wie een kat heeft, vraagt zich ooit wel eens af of zijn huisdier misschien trekjes van zijn persoonlijkheid heeft overgenomen. Wetenschappelijk onderzoek naar de vraag toonde ondertussen aan dat poezen wel degelijk het karakter van hun baasjes imiteren.

Precies zoals bij mensen die veel met elkaar omgaan, doet zich hetzelfde verschijnsel voor met katten en hun eigenaars.

De band of de relatie tussen katten en hun baasjes lijkt sterk op de verhouding tussen mensen: wetenschappers slaagden erin aan te tonen dat u en uw favoriete huisdier elkaar wederzijds beïnvloeden.

Als u vaak de tijd neemt om uitgebreid met uw kat te spelen of gewoon veel in elkaars gezelschap verkeert, zal uw beestje uw aandacht en uw affectie uitstralen.

Dat impliceert dat liefhebbende en aandachtige kateigenaars precies dezelfde karaktertrekken van hun gezelschapsdier doen uitkomen. Als u veel met uw kat speelt, zal ze wellicht ook speelser zijn.

Poezen zijn hele slimme dieren en ze observeren hun baasjes voortdurend; de kans is dan ook groot dat ze u imiteren bij al wat u doet, u van de ene kamer naar de andere volgen en zich op uw bed vlijen om bij u te slapen.

Uw kat houdt u in feite dus een spiegel voor!

 

Door Riffont Natacha