Geüpdatet op 12 april 2019

G’Vine Floraison: zeg het met bloemen

Delen op

Ook al zijn er kwatongen die beweren dat de Gin & Tonic hype over haar hoogtepunt is, er zijn maar weinig drankjes die prat kunnen gaan op zo’n aanhoudende populariteit. Dat geldt al helemaal in de aanloop naar lange en zwoele zomeravonden. Voor een originele versie gaat u aan de slag met de verfijnde, subtiele G’Vine Floraison, een ronde bloemige gin op basis van… druiven en wijnstokbloemen uit Frankrijk.

 

Dat ze bij onze zuiderburen weten wat lekker is, hoeven we u allicht niet te vertellen. Frankrijk staat wereldbekend om zijn gastronomie en zijn wijngaarden. Van de druiven worden uiteraard topwijnen gemaakt, maar wist u dat de kostbare ranken en stokken ook gebruikt worden voor de distillatie van een unieke gin?

In 2006 kwam de Franse oenoloog Jean-Sébastien Robicquet die opgroeide in de streek tussen Bordeaux en Cognac, inderdaad op het idee om de vruchten en de wijnstokbloemen te verwerken tot een onconventionele en elegante gin. Dankzij de combinatie van traditionele technieken en een moderne visie werd de G’Vine Floraison geboren.

Deze gin dankt zijn fijne smaak aan de wijnstokbloemen die midden juni met de hand worden geplukt. Zij worden samen met een eau-de-vie van druiven gedistilleerd in een koperen alambiek zoals die ook door de grote parfumeurs wordt gebruikt.

Verder bevat G’Vine natuurlijk ook andere kruiden en aromatische planten, zoals jeneverbes, maar ook gember, groene kardemom, zoethout, limoen, staartpeperbes, koriander, bitterhout en nootmuskaat.Resultaat: een complexe gin die aangeboden in een elegante lichtgroen uitlopende fles met een brede stop die ook als maat kan worden gebruikt.

De G’Vine Floraison is specifiek ontwikkeld voor longdrinks. Zijn ronde smaak is perfect voor een premium gin-tonic, nog lekkerder als u hem afwerkt met een paar verse witte druiven. Hij leent zich ook als basis voor een flink aantal aanlokkelijke cocktails. Wat dacht u bijvoorbeeld van een Basil Smash, met verse basilicum en citroen? Tenzij u liever een Negroni lust natuurlijk… Wat u ook kiest, geniet ervan!

Meer infos op www.g-vine.com

 

Van Riffont Natacha