Gepubliceerd op 20 februari 2020

Gentlemen van de Week: Matthias Schoenaerts

Delen op

In eigen land was hij al lang een van de meest bekeken acteurs, maar sinds een jaar of drie heeft ook Hollywood (en bijgevolg de rest van de wereld) hem ontdekt. Matthias Schoenaerts is een fenomeen en terecht ook. Een blik op deze intrigerende acteur.

Matthias Schoenaerts werd geboren op 8 december 1977 in Antwerpen. Zijn vader is Julien Schoenaerts, in Vlaanderen eveneens een bekende acteur. Geen wonder dus dat Matthias al op zeer jonge leeftijd interesse toont om in de voetsporen van zijn vader te treden.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

As time flies….. family. All that matters really. RIP ⭐️ Julien Schoenaerts ? Marie-Dominique ⭐️

Une publication partagée par Matthias Schoenaerts (@__zenith______) le

Op achtjarige leeftijd staat hij voor het eerst op de planken, tegenover zijn vader zowaar. Op vijftienjarige leeftijd maakt hij zijn debuut op het witte doek in de film Daens.

Na zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen, is hij te zien in diverse producties, waaronder Meisje in 2002 en Any Way the Wind Blows in 2003.

In 2006 vertolkt hij zijn eerste hoofdrol in de film Dennis van Rita. Hij geeft gestalte aan een man die net uit de gevangenis komt nadat hij veroordeeld is geweest voor een verkrachting. Na de film volgen Belgische en Nederlandse producties elkaar op.

Maar het is zijn vertolking in Rundskop (2011) die hem uiteindelijk de verdiende faam bezorgt. Matthias kwam voor de rol maar liefst 27 kilo aan. Allemaal in spieren weliswaar.

De spieren komen nadien goed van pas wanneer hij voor de Franse film De Rouille et d’Os gestalte moet geven aan een marginale jongeman zonder geld maar met een grote liefde voor de bokssport. Hij acteert aan de zijde van de mooie Marion Cotillard, een vertolking die hem het jaar nadien de César van beste mannelijke nieuwkomer oplevert.

In 2014 wordt hij een van de boegbeelden van Louis Vuitton. Aan mooie lederen reiskoffers heeft hij sindsdien geen gebrek.

Hollywood heeft hem echter opgemerkt. Met opnieuw Marion Cotillard aan zijn zijde, samen met haar man Guillaume Canet, schittert hij in Blood Ties. Op de affiche van die film prijkt ook de naam van Mila Kunis, Clive Owen en Zoe Saldana.

Matthias schittert vervolgens onder andere in The Danish Girl en Suite Française. Zijn bekendheid in Hollywood groeit gestaag en hij deelde reeds het doek met grootheden als Kate Winslet, Michelle Williams en Kristin Scott Thomas.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

London premiere of Red Sparrow with this funky bunch. #jenniferlawrence #joeledgerton #jeremyirons #joelyrichardson #franceslawrence #nicoleoneill #sergeipolunin

Une publication partagée par Matthias Schoenaerts (@__zenith______) le

Voor Red Sparrow acteert hij aan de zijde van niemand minder dan Jennifer Lawrence.

 

Van Riffont Natacha